Dagsprogram i Husdyrparken

Husdyrparken er et levende eldorado for små barn i alle aldre! Her finner du en oversikt over alle faste tilbud i Husdyrparken.

Lyder, lukter og følelsen av å klappe på pels av mange slag er unik stimuli. Større barn kan gå rundt blant dyrene og bli kjent med dem på “tomannshånd”. Vi har åpne innhegninger til de dyrene som ikke går løse på tunet. Barn helt ned til 6 måneders alder kan ha glede av nærkontakt med dyr og å sitte på en ponni i runderidningen.

Dagsprogram lørdager, søndager og helligdager

 
Kl 10-17.30: Runderidning for barn.
Kl 11.30: Bli kjent med dyrene, en liten runde tilrettelagt for små barn. Oppmøte på dyretunet.
Kl 13: Hester i frihet. Innslipp av hester fra beitet. Møt opp på tribunene i ridehuset for å se på hestene løpe inn fra beitet og hva de finner på i ridebanen.
Kl 15: Bli kjent med dyrene, en liten runde tilrettelagt for små barn. Oppmøte på dyretunet.
Søndager kl 14 Annonsert familieaktivitet / underholdning i ridehallen.

Søndag kl 11-14: Kjøretur med hest og vogn for barn i Ekebergparken. Kr 50 pr pers. Kontakt oss for private kjøreoppdrag og kanefart.
> Bestill privat kjøreoppdrag
> Kjøring med hest og vogn hver søndag
MERK: Kjøring med forbehold om vær og føre!

 

Spise og drikke

Kl 10-17 (tirs-søn): Cafe med nystekte vafler, smoothie, hjemmelagde sunne og smakfulle sandwicher og bakverk, is, kaker og økologisk kaffe. Barnemeny. Sitteplasser ute, under tak eller i varmestuen i 2.etasje.
MERK: I vintersesongen kan åpningstidene fravike noe.
 

Faste tilbud i Husdyrparken, man-søn, året rundt!

Dyrene går fritt omkring og kan klappes på og koses med. Vi har til en hver tid ca 10 ulike slag.
Runderidning for barn fra ca 1-12 år kl 10-15 på hverdager.
Trampoliner, skile, dumphusker, hesteskokasting og lekeområder for barn.
Stylter og små trillebårer med koster på tunet.
Dyresti og rebus. Seks poster fordelt på området med spørsmål for de litt større barna.
Traktorbane. Små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger til disposijon for små “bønder i byen”.

Traktorbane-overblikk-med-gutt-i-forgrunnen

 

Andre fasiliteter

  • Rasteplasser ute. Varmestue inne (2.etasje) for medbrakt mat. Lekekrok. Ammekrok.
  • Rullestolheis og stellebord/HC-toalett.
  • Skjermet barnevognparkering under tak ved billettluken.
  • Gratis parkering.
  • Tur- og friluftsområde på Ekeberg. Lekeplasser.


Ridetilbud på lørdager

Kl 11: Familietur med leier (for nybegynnere, alle aldre) Alle må ha med egen leier. Kr 250,- Påmelding på telefon eller e-post. MERK: Med forbehold om vær og føre!
Kl 15: Åpen time (enkeltridetime for nybegynnere, alle aldre) Alle må ha med egen leier. Kr 250,- Påmelding på telefon eller e-post.
Kl 16: Åpen time Pluss (enkeltridetime for vidrekomne). Kr 350,- Påmelding på telefon eller e-post.
Kl 17.15: Ridetime for leiere i runderidningen (krysstime).
 

Ridetilbud på søndager

Kl 10:Tur for øvede (ridetur i Ekebergskogen for ryttere med erfaring). Enkeltridetime kr 250,- pr gang. Påmelding på telefon eller e-post man-fre samme uke. MERK: Med forbehold om vær og føre!
Kl 16: Ridetime for leiere i terapiridning.
Kl 17.15: Ridetime for leiere i runderidning (krysstime).

Runderidning for barn

Hver dag for barn fra 1 til 10-12 år, også i helger, ferier og helligdager. Runderidningen skjer i en egen arena hvor ponniene leies av en ansvarlig fra EKT.
Billetter kjøpes separat i billettluken eller hos stallpersonalet når billettluken er ubemannet. Kr 50,- pr runde.

Lør, søn og helligdager 1.mars-31.oktober (sommer): Runderidning fra kl. 10-17.
Lør, søn og helligdager 1.november-28.februar (vinter): Runderidning kl. 10-16.
Runderiningen er åpen mandag til fredag kl 10-15 (hele året).
> Rabattkort på inngang og runderidning

 

Klapp og kos med dyrene

Vi har 10 ulike dyreslag som går fritt på tunet eller i en innhegning hvor du kan gå inn. Vi ønsker at mennesker i alle aldre skal få oppleve dyrelivet på nært hold. Her får man kontakt med hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler og ulike typer ender. Alle dyrene er tamme og er vant til å omgås mennesker. Vær likevel oppmerksom på dyrenes kroppspråk, av og til er det best at de kommer bort til deg av seg selv.

 

Dyrene på Dyretunet

På Dyretunet har dyrene sine fôr- og hvileplasser. Det er spennende for barn å komme helt innpå dyr som lever fritt.


 

Geitegården

Geitegården er åpen for besøkende. Den ligger midt på tunet og har et klatrestativ der geitene liker å være. Geitene våre går samlet i en flokk med bukker, geiter og killinger (etter sesong). De elsker kos og oppmerksomhet.

 

Kaningården

Kaninene er i kaningården ved siden av geitene. Barna elsker å kose med kaninene. Men kaniner er ganske sky og trenger mye ro for å unngå stress. Derfor er det begrenset hvor mange som kan gå inn til dem samtidig. Følg anvisning på stedet. Når en kanin har fått nok kos, vil den stikke seg unna. Det er kaninens måte å si i fra om at den vil være i fred.

 

Fugledammen

Fugledammen er svømmefuglenes område. Fuglene er helt avhengige av vann, og vasker seg hver dag i dammen eller i små badebasseng vi setter ut. Vi har flere typer svømmefugler som bruker fugledammen hele året, så lenge det ikke er is; Smålendsgjess, Stokkender, Pekingender, Rouenender og Moskusender.

JTL_9203-2

Hønsegården

Høns og påfugl er sosiale og vil komme ganske nær deg. De er kloke dyr som er spennende å få kontakt med. Om våren og sommeren er påfuglhannene spesielt flotte med sine fantastiske halefjær. Hannene kurtiserer gjerne både vanlige høns, kaniner og gås så vel som sine egne påfuglhunner. Vi har flotte Bronsekalkuner, som er en sjelden rase i Norge, Perlehøns og mange ulike hønseraser.

Hvit hane_liv og røre_april2013

Stallene

Bli med inn og se hvor hestene bor. De fleste hestene liker å titte ut på folk som kommer forbi. Men snur den seg bort, skal du la den være i fred. I gamlestallen bor også husdyrne om natten.

JTL_3209

Fòring av hestene kl 12

Hver dag hele året kan du se hestene få mat. Ved 12-tiden legger stallpersonalet ut høy i alle hesteboksene, og du kan se hvordan dette foregår. Like etterpå blir de hentet inn fra luftegårdene og skal kose seg med maten i et par timer før rideskolen – og hestenes arbeidsdag – begynner. Når hestene (fra 14-16) spiser skal de ha ro i stallen. Vennsligst respekter dette.

Inn- og utslipp av hester

Ved 9-tiden om morgenen slippes hestene ut på beitet og luftegårder for dagens strekk. Kl 13-14 hentes hestene inn igjen for å spise middagsfòret. Hestene sluses inn og ut fra storebeitet, dvs at de går – og løper – selv inn i stallen. Det er gøy å se på for ofte blir det hopp og sprett, men til slutt finner alle boksen sin og roer seg fort ved maten.
Hilser-på-hest-i-stallen

 

Rasteplasser

Vi har bord, benker og stoler hvor man kan spise medbrakt mat. Men husk at maten din er fristende for løse dyr, så hold godt øye med den og benytt søppelkassene med lokk som står på området. Det hjelper lite å gjemme mat i bagger og vesker. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Området ved billettkiosken og inngangen til runderidningen skal være dyrefritt område. Der er det også sitteplasser hvor du kan spise mat.

P1030945

 

Lekeområder og lekeapparater

Vi har traktorbane, trampoliner, dumphuske, stylter og sklie for barn. Det finnes friområder for lek på dyretunet (foran stallene) og bak stallene.

Traktorbane-overblikk-med-gutt-i-forgrunnen

Folk på tunet med trampoline

 

Café og varmestue

Kiosken ved hovedinngangen selger kafemat, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du kafé/varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat kan spises i varmestuen.
Utsnitt_bakverkt_det Grønne Kjøkken

Kanincamp søndager fra 6.mai - 17.juni. Kose- og matestund med kaniner.

Vi har Dyrepasser for en dag fredag 11. og 21.mai! Les mer under Husdyrparkens familieaktiviteter.

Se alle nyheter fra EKT