Foredrag om sikkerhet relatert til hest og ridning

Søndag 15.april kl. 15-16

Velkommen til alle foreldre og foresatte til barn, samt elever, som driver med hest. Foredraget er et relevant innslag i den stadig pågående debatten om sikkerhet rundt barn i aktivitet generelt, og om sikkerhet i ridning og omgang med hest spesielt.

Foredragsholder 1:

Professor emeritus Gunnar Breivik i samfunsvitenskapelige fag ved Norges Idrettshøyskole.

Han har jobbet med idrettsfilosofiske og etiske spørsmål, og har studert fysisk aktivitet i befolkningen, ekstremsport og menneskets tilpasning til ekstreme stress-situasjoner. Han er opptatt av barn og ungdoms oppvekstsituasjon med tanke på utfordringer og fysisk aktivitet og har i en årrekke argumentert mot en samfunnsutvikling som skaper stillesittende og passive mennesker.

Foredragsholder 2:

Sissel Thorson Falch, Mensendieck fysioterapeut og ridelærer.

Med over 60 års erfaring er hun unik innen sitt område. Hun underviser i vanlig grunnleggende ridelære, samt ridefysioterapi. Sistnevnte startet hun i 1967 sammen med Norges store pioner innenfor fagfeltet, Elsebet Bødtker. Sissel har selv ridd aktivt hele livet og lært hundrevis av barn og unge å ride. Som rideskolesjef på EKT Rideskole gjennommange år har hun utviklet prinsipper for ridelære som bygger opp rytterens balanse og kontroll over egen kropp til hest, slik at kroppens musklatur og nervesystem blir trent i å reagere raskt og riktig på hestens bevegelser.

Det vil bli mulighet for spørsmål og diskusjon rundt temaet med foredragsholderne.

Inngang kr 60 (= inngangsbillett. Kjøpes i billettboden).
Møt opp i Undersivningsrommet i andre etasje over ridehallen.

Kanincamp søndager fra 6.mai - 17.juni. Kose- og matestund med kaniner.

Vi har Dyrepasser for en dag fredag 11. og 21.mai! Les mer under Husdyrparkens familieaktiviteter.

Se alle nyheter fra EKT