Lyder, lukter og følelsen av å klappe på pels av mange slag er unik stimuli.

Kampanjetilbud til barnehager ut juni

Kampanjen er aktiv på hverdager og varer frem til og med 30.juni 2024.

Inngang til husdyrparken for kun kr. 25,- per person. 
I kampanjeperioden er det ingen antallbegrensing. Tilbudet gjelder kun for barnehager.

Møt opp i åpningstiden (10-17) og henvend deg til billettselger. Hele besøket kan betales direkte til vår tunvakt, eller vi kan stile faktura for besøket. Ta med rekvisisjon eller fyll ut vårt fakturagrunnlag, begge deler leveres ved ankomst. Fakturagebyr kr. 100,-.

Barn og dyr hører sammen

Å oppleve nærhet til dyr er positivt for mestringsfølelse og psykisk helse. Samtidig er undring, forståelse og respekt for natur og dyreliv viktig i et samfunn preget av klimautfordringer.

I Husdyrparken har vi 10 ulike dyreslag som barna kan hilse på; geit, sau, ku, høns, gjess, ender, påfugl, kanin, gris og ponnier. Dyrene er snille og går fritt omkring, slik at barna kan erfare nærkontakt med dyr, få klappe på pels og interagere med dyr i frihet. 

Rammeplan for barnehager sier at barnehagen skal bidra til at barna får kunnskap om dyr og dyreliv, og et besøk i husdyrparken kan både forberedes og følges opp med passende, gratis læringsmateriell, eksempelvis fra Norges bondelag. Vi kan formidle opplegg for læring om de ulike dyreslagene og hvordan vi mennesker skal nærme oss dyr.

Vi ønsker barnehager velkomne til Ekeberg for å hilse på våre vanligste norske husdyr hver dag, hele året!

EKT Rideskole og Husdyrpark

Praktisk informasjon for barnehager

Åpningstider og priser

Barnehagegrupper kan komme uten å avtale tid. Husdyrparken er åpen alle dager, hele året.

Grupperabatt for 10 personer og oppover, barn under 2 år gratis. Se utfyllende informasjon i gule bokser.

Fast avtale om besøk i Husdyrparken

EKT kan tilby fast avtale til barnehager som ønsker å komme jevnlig til Husdyrparken. Ta kontakt på telefon 22199786 eller e-post ved interesse.

Matpakke & varmestue

Vi har hyggelige sitteplasser ute og en stor varmestue hvor barna kan spise medbrakt matpakke. Ryggsekker henges på egen knaggrekke rett innenfor hovedporten ved ankomst, slik at matpakkene er trygge fra nysgjerrige dyr.

Læringsmateriell og pedagogisk opplegg

 

Et besøk i husdyrparken kan forberedes godt i forkant, ved å snakke med barna om de ulike husdyrene vi har, hvilke lyder de lager og hva slags mat vi mennesker får fra de ulike dyrene. Underveis i besøket kan det være spennende å legge merke til hva slags mat de ulike dyrene liker å spise og hvordan bæsjen deres ser ut. Etter besøket kan det være fint å oppsummere opplevelsene i fellesskap og tegne dyrene man har møtt.

Norges bondelag har mye fint undervisningsmateriell som kan bestilles til barnehagen helt gratis.

Slik kommer du til oss

Buss & Trikk

 
Bussrute 74 retning Mortensrud (fra sentrum). Busstopp: Ekeberghallen.
Når du kommer med bussen går du ca. 200 meter forbi idrettshallen retning Oslo sentrum. Stall og ridehus er mørkebrune og merket EKT Rideskole med store, hvite bokstaver.
Bussrute 34 retning Ekeberg Hageby/Simensbråten (fra sentrum). Busstopp: Ekeberg Camping.
Følg gangvei langs Ekebergveien/Ekebergsletta. Etter ca 5 min, kryss veien og følg stikkvei ned til høyre skiltet EKT Rideskole og Husdyrpark (hvitt skilt ved Ekebergveien) til du ser ridehallen. Inngang på sydsiden av anlegget.
Trikkerute 19 eller 13. Trikkestopp: Sportsplassen og Jomfrubråten

Fra Sportsplassen: Følg bilveien nordover. Gå rett over første kryss, hold til venstre i neste kryss. Etter ca 25 meter tar du inn til høyre over i en gangvei gjennom skogen. Følg veien til du ser EKTs bygninger. Hovedinngang mot sjøsiden.

Fra Jomfrubråten (NB: stoppet er bare mot sentrum): Gå oppover Frierveien til Jomfrubråtveien. Der tar du til venstre. Etter ca. 100 meter tar du til høyre en liten asfaltert stikkvei som går inn i Ekebergparken. Etter noen meter ser du bygningene, se etter et stort hvitt skilt med EKT Rideskole høyt oppe på ridehusgavlen. Tilsammen ca. 500 meter/ca. 7 min å gå.

 

Bil

Følg skilter til Ekeberg Camping. Kjør til skilt med EKT Rideskole og Husdyrpark som står ved innkjøringen midt på sletta.
NB! Det er kjøreforbud i parken. Bare biler med spesiell tillatelse kan kjøre ned til EKTs porter.
Ved bruk av GPS, kan man kjøre til adressen Ekebergveien 99, Oslo.
Adressen vises korrekt på Google Maps og Apple Maps.
Parkeringsplass rett ved rideanlegget. Gratis parkering.
Kommer du med bil er det en stor parkeringsplass rett inntil rideanlegget. Ved spesielle tilfeller hvor denne parkeringen skulle være full, ligger det en annen parkeringsplass 100 meter bortenfor Ekeberg Idrettshall. Gratis parkering. NB! Det er kjøreforbud i parken. Bare biler med spesiell tillatelse kan kjøre ned til EKTs porter.


Slik omgås du løse dyr

  • La dyrene komme til deg, ikke følg etter dem hvis de går fra deg. 
Slipp fri dyr som vil komme løs fra mennesker.
  • Grip inn hvis noen tuller med, dytter eller slår et dyr. Meld fra til EKTs ansatte ved behov for hjelp.
  • Hvis kosen går for langt vil dyrene signalisere misnøye og til slutt si i fra. Løse dyr vil som regel gå bort fra deg.
  • Voksne har ansvar for å passe på barna sine slik at dyrene ikke blir plaget  eller barna blir skadet.
  • Hold all mat unna dyrene inne på tunet. Vi anbefaler spising i dyrefritt område ved cafeen ved hovedinngangen eller i varmestuen i andre etasje.

Alt dette kan du oppleve i Husdyrparken - hele året!

Geitegården

Geitegården ligger midt på tunet og har et klatrestativ der geitene liker å være. Geitene våre går samlet i en flokk med bukk, geiter og killinger. De er sosiale, snille og morsomme dyr.

Hønsehuset

Hønsene er tamme og vil komme ganske nær deg. Vi har mange ulike hønseraser som legger egg vi kan spise. Om våren og sommeren er påfuglhannene spesielt flotte med sine fantastiske halefjær. De er kloke dyr som er spennende å få kontakt med.

Kaningården

Barn elsker å kose med kaniner. Men kaniner er ganske sky og trenger mye ro for å unngå stress. Vi har kaniner både inne og ute. Barn kan gå inn til kaninene, i et begrenset antall. Følg anvisning på stedet.

Fugledammen

Svømmefuglene er helt avhengige av vann, og vasker seg hver dag i dammen eller i små badebasseng vi setter ut. Vi har flere typer svømmefugler som bruker fugledammen hele året, så lenge det ikke er is.

Stallene

Bli med inn og se hvor hestene bor. De fleste hestene liker å titte ut på folk som kommer forbi. Men snur den seg bort, skal du la den være i fred. I gamlestallen bor også husdyrene om natten.

Café og varmestue

Cafeen Spis Sunt ligger ved hovedinngangen selger ferskt, hjemmelaget bakverk, suppe, baguetter, pølser, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du en varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat kan spises i varmestuen.
Åpningstider og meny

Rasteplasser

Vi har rasteplasser hvor man kan spise medbrakt mat. Men husk at maten din er fristende for løse dyr, så følg godt med. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Vi anbefaler spising i området ved hovedinngangen eller i varmestuen, som er dyrefritt område.

Traktorbane

Små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger til disposisjon for små “bønder i byen”. Små veiskilt og en morsom låvebro med tunnell å kjøre igjennom. For barn fra 3-7 år.

Trampoliner, stylter, dumphuske og sklie

Vi har flere trampoliner, stylter, dumphuske og en sklie på området. Lekeapparatene er for barna. Trampolinene er ikke tilgjengelige på vinteren.

Trillebårer, koster og spader

På tunet finnes små trillebårer, koster og spader til de minste barna. De synes det er gøy å tømme møkka i egen møkkabinge under trappen.

Hesteskokasting

Hesteskokasting er en morsom aktivitet for store og små. Man står bak en strek og kaster hestesko på en metallpinne, poeng til den som treffer. Passer for alle. Hesteskokastingen er stengt når ridetimer pågår.


Dyresti og rebus

På området vårt finner du en dyresti og rebus fordelt på seks forskjellige poster. Klarer du alle spørsmålene om husdyrene våre? Passer for barn fra 4-14 år.

Uke 48-51

Julemoro for barnehager

I adventsukene ønsker vi barnehagegrupper velkommen
til en koselig dag med ponniridning, kos og dyrestell,
julegrøt, juletregang og allsang!

Nissemor gleder seg til å ta i mot barna!