Barn og dyr hører sammen

– Vi ønsker barnehager velkomne til Ekeberg for å hilse på våre vanligste norske husdyr hver dag, hele året!

Å oppleve nærhet til dyr er positivt for mestringsfølelse og psykisk helse. Samtidig er undring, forståelse og respekt for natur og dyreliv viktig i et samfunn preget av klimautfordringer.

Det yrer av liv i Husdyrparken. Vi har 10 ulike dyreslag som barna kan hilse på; geit, sau, høns, gjess, påfugl, kanin, gris og ponnier. Dyrene er snille og går fritt omkring, slik at barna kan erfare nærkontakt med dyr og få klappe på pels, samt lære om de ulike dyreslagene og hvordan vi mennesker kan nærme oss dyr.  

Rammeplan for barnehager sier at barnehagen skal bidra til at barna får kunnskap om dyr og dyreliv, og et besøk i husdyrparken kan både forberedes og følges opp med passende, gratis læringsmateriell, eksempelvis fra Norges bondelag.

Pris & åpningstider

Barnehage-grupper kan komme uten å avtale tid. Grupperabatt for 10 personer og oppover, med mulighet for å få tilsendt faktura. Dersom du ønsker faktura får du rekvisisjonsskjema av billettselger.

Matpakke & varmestue

Vi har hyggelige sitteplasser ute og en stor varmestue hvor barna kan spise medbrakt matpakke. Ryggsekker henges på egen knaggrekke rett innenfor hovedporten ved ankomst, slik at matpakkene er trygge fra nysgjerrige dyr.

Kollektivtransport

Husdyrparken på Ekeberg ligger i kort gangavstand fra busstoppene Ekeberghallen og Ekeberg camping hvor buss 74 og 34 går, samt trikkestoppet Sportsplassen med linje 13 og 19.

Husdyrparken

Åpent kl 10-17.00 mandag til fredag.

Åpent kl 10-16 lørdag og søndag i vintersesongen.

EKT forestrekker betaling på stedet. Hvis det er nødvendig med tilsendt faktura, så må riktig fakturainfo. leveres på et ark til billettselger ved ankomst, eller fyll ut fakturagrunnlag her . (Eventuelt en kommunal rekvisisjon).

Læringsmateriell og pedagogisk opplegg

 

Et besøk i husdyrparken kan forberedes godt i forkant, ved å snakke med barna om de ulike husdyrene vi har, hvilke lyder de lager og hva slags mat vi mennesker får fra de ulike dyrene. Underveis i besøket kan det være spennende å legge merke til hva slags mat de ulike dyrene liker å spise og hvordan bæsjen deres ser ut. Etter besøket kan det være fint å oppsummere opplevelsene i fellesskap og tegne dyrene man har møtt.

Norges bondelag har mye fint undervisningsmateriell som kan bestilles til barnehagen helt gratis.

Alt dette kan du oppleve i Husdyrparken - hele året!

Geitegården

Geitegården ligger midt på tunet og har et klatrestativ der geitene liker å være. Geitene våre går samlet i en flokk med bukk, geiter og killinger. De er sosiale, snille og morsomme dyr.

Hønsegården

Hønsene er tamme og vil komme ganske nær deg. Vi har mange ulike hønseraser som legger egg vi kan spise. Om våren og sommeren er påfuglhannene spesielt flotte med sine fantastiske halefjær. De er kloke dyr som er spennende å få kontakt med.

Kaningården

Barn elsker å kose med kaniner. Men kaniner er ganske sky og trenger mye ro for å unngå stress. Du kan gå inn i kaninhuset, i et begrenset antall. Følg anvisning på stedet. 

Fugledammen

Svømmefuglene er helt avhengige av vann, og vasker seg hver dag i dammen eller i små badebasseng vi setter ut. Vi har flere typer svømmefugler som bruker fugledammen hele året, så lenge det ikke er is.

Stallene

Bli med inn og se hvor hestene bor. De fleste hestene liker å titte ut på folk som kommer forbi. Men snur den seg bort, skal du la den være i fred. I gamlestallen bor også husdyrene om natten.

Café og varmestue

Cafeen Spis Sunt ligger ved hovedinngangen selger ferskt, hjemmelaget bakverk, suppe, baguetter, pølser, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du en varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat kan spises i varmestuen.
Åpningstider og meny

Rasteplasser

Vi har rasteplasser hvor man kan spise medbrakt mat. Men husk at maten din er fristende for løse dyr, så følg godt med. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Vi anbeafler spising i området ved hovedinngangen som er dyrefritt område.

Traktorbane

Små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger til disposisjon for små “bønder i byen”. Små veiskilt og en morsom låvebro med tunnell å kjøre igjennom. For barn fra 3-7 år.

Trampoliner, stylter, dumphuske og sklie

Vi har flere trampoliner, stylter, dumphuske og en sklie på området. Lekeapparatene er for barna. Trampolinene er ikke tilgjengelige på vinteren.

Trillebårer, koster og spader

På tunet finnes små trillebårer, koster og spader til de minste barna. De synes det er gøy å tømme møkka i egen møkkabinge under trappen.

Hesteskokasting

Hesteskokasting er en morsom aktivitet for store og små. Man står bak en strek og kaster hestesko på en metallpinne, poeng til den som treffer. Passer for alle. Hesteskokastingen er stengt når ridetimer pågår.


Dyresti og rebus

På området vårt finner du en dyresti og rebus fordelt på seks forskjellige poster. I brosjyren vår finner du svararket. Klarer du alle spørsmålene om husdyrene våre? Passer for barn fra 4-14 år.


Slik omgås du løse dyr

  • La dyrene komme til deg, ikke følg etter dem hvis de går fra deg. 
Slipp fri dyr som vil komme løs fra mennesker.
  • Grip inn hvis noen tuller med, dytter eller slår et dyr. Meld fra til EKTs ansatte ved behov for hjelp.
  • Hvis kosen går for langt vil dyrene signalisere misnøye og til slutt si i fra. Løse dyr vil som regel gå bort fra deg.
  • Voksne har ansvar for å passe på barna sine slik at dyrene ikke blir plaget  eller barna blir skadet.
  • Hold all mat unna dyrene inne på tunet. Vi anbefaler spising i dyrefritt område ved cafeen ved hovedinngangen eller i varmestuen i andre etasje.