Husdyrene i Husdyrparken

Møt våre husdyr som bor i Husdyrparken på Ekeberg! Vi har rundt 100 dyr fordelt på 10 raser. De lever fritt på området vårt og kan klappes på, men husk å alltid holde små barn under tilsyn.

Mating av kaniner

Husdyrpark barn sammen med dyr

EKT Husdyrpark Ekeberg ridning rideskole

Kalver

I sommerhalvåret har vi to kalver hos oss. For at det skal være trygt å ha dem løse sammen med de andre dyrene på EKT blir kalvene våre hvert år byttet ut med nye. Kalvene kommer fra en melkebonde. For øyeblikket har vi to kalver av rasen Norsk Rødt Fe (NRF). Disse heter Les og Norae og ble født tidlig på året. Kalvene våre er i likhet med de andre dyrene tamme, men de kan leke ganske voldsomt så det er viktig å lese kroppsspråket deres.

Sauer

Saueflokken vår består av omtrent 10 sauer av rasen Norsk spælsau. Grunnen til at rasen kalles spælsau er at spæl betyr ”hale”. Typisk for rasen er at de har kort hale. På grunn av den tykke ulla kan sauene være ute på tunet hver dag hele året. To ganger i året arrangerer vi saueklipping, noe som er veldig populært for både barn og voksne. Sauene våre er veldig glade i kos, og ekstremt flinke til å stjele matpakker fra barnevogner.

Geiter

Vi har rasen Norsk melkegeit. Geitene er drøvtyggere og spiser hovedsakelig gress, blader, kvister og røtter. Geitene er utrolig lekne og glade i å klatre. Om våren får vi geitekillinger som løper rundt og leker med både mennesker og hverandre. Den største geitebukken vår heter Småen. Han har kjempestore horn, men er snill og god. Geitene våre har sin egen innhegning om sommeren, men om vinteren går de løst på tunet.

Griser

EKT har tre griser som heter Vera, Bjarte og Champis. De to første av av rasen Kanadisk minigris, mens Champis er en nordisk minigris. I motsetning til mange andre griser, er ikke grisene vi har på EKT rosa, men svarte og grå. Griser er generelt veldig avslappede dyr som fortrekker å bruke dagene på å spise og sove. Grisene våre er veldig glad i kos og velter seg gjerne over på ryggen for å bli klødd på magen.

Kaniner

Kaninene våre bor i kaninhuset inne på tunet. Det er lov for barn å gå inn i huset for å hilse på, men det er ikke alle kaninene som er like tamme. De fleste kaninene våre er Belgiske kjempekaniner. Rasen er større enn vanlige kjælekaniner, og kan bli opptil 12 kg tunge. Kaninene er etterkommere av den europeiske villkaninen. Kaniner spise hovedsakelig blader, grønnsaker og grønt, og blir veldig glade om barn plukker gress til dem.

Hester

De fleste hestene våre tilhører rideskolen og brukes til ridekurs for barn i ukedagene. Vi har rundt 30 hester, i alle mulige størrelser og fasonger. Du kan lese mer om rideskolehestene våre under ”Rideskole”. Barn som besøker husdyrparken kan prøve å ri på ponnier i runderidningen. Ponniene som brukes her er hovedsakelig shetlandsponnier, som er den minste ponnirasen. Shetlandsponniene har vært en viktig del av EKTs historie, og har blitt brukt i rideskolen siden 1928. Vi har også en ponni som går løs på tunet. Han heter Albert, og med sine 32 år er han EKTs eldste hest. Albert er pensjonert og får gjøre akkurat som han selv vil.

Høns

Velkommen inn i hønsegården! Den ligger ved siden av traktorbanen. Her kan du hilse på alle hønsene våre. Alle hønsene går fritt inn og ut av hønsegården til enhver tid. Vi holder døren lukket så større dyr ikke skal komme seg inn og spise av hønsefôret, og hønsene har sin egen hønsetrapp ut til tunet. Vi har flere ulike raser: Bankivahøns, Kochin, Silkehøns, Maran, Isbar, brun og hvit italiener og mange flere. På våren ruger vi frem kyllinger i rugemaskin, en morsom aktivitet som man kan delta på over flere uker.

Indisk påfugl

Påfulghannen vår heter Anton. Han har lange fargerike fjær som han slår ut i vifte for å imponere damene. Om høsten mister påfuglen halefjærene sine naturlig, så hvis du vil ha bilde av fjærene når de er utslått må du komme om sommeren. Fjærene vokser ut igjen om våren. Påfuglene lever veldig lenge og kan bli opptil 30 år gamle. Anton og de andre får gå fritt rundt på området, og tar seg ofte en tur ut i parken utenfor gjerdene.

Svømmefugler

På området har EKT en egen andedam som huser flere ulike svømmefugler. Vi har mange ulike svømmefugler; Smålensgjess, Moskusand, Pekingand, Stokkand, Moulard og Rouenand. De fleste svømmefuglene våre er ganske tamme og vant til mennesker, men er ikke noe glade i kos. Tamfuglene er ikke særlig flyvedyktige og holder seg hos oss. Stokkendene er ville og kommer og går som de vil.