Velkommen til Ekeberg Sommerskole 2020!

Ekebergparken og EKT Rideskole og Husdyrpark tilbyr sommerskole for barn i alderen 8–14 år to uker i sommerferien. Liker du kunst, kreative aktiviteter, stell av husdyr og hester? Da er dette den ultimate sommerskolen for deg!

  • Dette er et heldagstilbud mandag til fredag kl 09.00-15.00, uke 26 og uke 33.
  • Dagene deles inn i to, hvor første del vil foregå på EKT Rideskole og Husdyrpark, mens andre del av dagen tilbringes i Ekebergparken.
  • Samtlige ledere på sommerskolen har relevant utdanning, førstehjelpskurs og lang erfaring i arbeid med barn og unge.

Adresse for oppmøte: EKT Rideskole og Husdyrpark, Ekebergveien 99, 1181 Oslo. Inngang via en av hovedportene mot parken/Søylehuset.
Adresse for henting: Ekebergparken, Kongsveien 23, Oslo. «Lunds Hus» nær parkens inngang A.

 

 

Hva kommer til å skje på EKT Rideskole og Husdyrpark?

Ridning, stell og håndtering av hest: Barna får lære om stell av hest og hestens kroppsspråk gjennom teori og praksis. I stallen får barna børste og gjøre hestene klare til ridning. Barna vil få prøve seg i ulike gangarter gjennom en enkel form ridning. Det vil være fokus på balanse, trygghet og mestring i å sitte på hest i bevegelse.

Bli kjent med våre vanligste husdyr: Det finnes ti ulike husdyrraser i Husdyrparken på EKT, og disse vil barna bli bedre kjent med gjennom fôring og stell. Vi forklarer hvordan vi skal bevege oss rundt dyrene, hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov. Det blir tid til kos med dyrene. Vi legger også vekt på læring gjennom tildelte oppgaver og fri lek. Alle dyrene går fritt omkring og kan klappes på.

 

Litt om EKT Rideskole og Husdyrpark

EKT er både rideskole og en besøksgård som har holdt til på Ekebergsletta siden 1954. Her kan mennesker i alle aldre skal få oppleve husdyrene våre på nært hold og lære om dem. Dyrene går fritt på området eller i en innhegning hvor du kan gå inn. Når dyrene får leve mest mulig på egne premisser, har de det best. Når dyrene går løse må vi mennesker forholde oss til dyrenes signaler og tenke på vår egen oppførsel for å få kontakt.

Hva kommer til å skje i Ekebergparken?

Klatrepark: Ved Ekebergparkens besøkssenter og verksted har vi en egen klatrepark som står til barnas disposisjon, vi har også kultursti og mange spennende aktiviteter som barna skal få boltre seg i under aktivitetsskolen.

Kunst- og kulturformidling i Hakkespettene: Vi fokuserer på tverrfaglige aktiviteter som kunst, historie og miljø: Vi bruker Besøkssenteret for historie og natur. Barna læres redesign og vil få lage kunst av resirkulert materiale. Vi bruker skogen som vårt eget utstillingslokale. Vi inspireres av kunstnere i parken og tar i bruk kunstnernes metoder i våre prosjekter.

Natursti: Her kan barna oppleve og lese om naturen i Ekebergskogen, samt svare på spørsmål om natur, kunst, historie og dyr. Dette er blir en morsom måte å bli kjent med området på.

 

Litt info om Ekebergparken

I Ekebergparken har vi et stort mangfold. Her har det bodd mennesker siden steinalderen som har satt spor etter seg i landskapet. I de siste årene har parken fått mange skulpturer som er plassert inn i landskapet. På sommerskolen undersøker vi både spor etter eldre tider og nyere kunst, fra helleristninger via 130 år med kunsthistorie, fra skulpturer til installasjoner. I parkens eget verksted lager vi vår egen kunst i forskjellige tema. Vi undersøker figur og form, stedets natur, myter og eventyr, Edvard Munchs tilknytning til stedet og går på oppdagelsesferd.