Velg en side

Sommerrideleir og andre spesialkurs

Endags sprangkurs 29.november 2020
Sommerrideleir

Sommerrideleir 2021

Uke 26: mandag 28.juni – fredag 2. juli
Uke 33: mandag 16. – fredag 20. august

Tid: Man.-fre. kl 09.00-15.00
Pris: Kr. 3800,- (med forbehold om prisendring)
Antall elever: Maks. 20 elever. To grupper à ca. 10 elever.
(Ridelærer vil fordele så godt det lar seg gjøre etter ferdighetsnivå).
Alder: 8 -16 år
Ferdighet (minimum): Deltager må kunne mestre skritt og trav uten leier og helst ha prøvd galopp. Det er viktig at deltager innfrir å ri uten leier for å ivareta smittevernhensyn med nærkontakt fra rideleier eller assistent. Deltager skal føle seg trygg på å ri uten leier for å delta.

Kursinnhold

To økter pr. dag med ridning på bane, turridning eller annen aktivitet med hest (f.eks longering). Teoriundervisning i stallen og i undervisningsrom. NB: Mat og drikke til lunsjpausen må medbringes.

Fremmøte første dag kl. 08.45 i undervisningsrommet for registrering.
Foresatte inviteres til å se på siste rideøkt fredag kl. 13.00. Ingen bevertning pga. smittevern og anstrengt økonomi.

>Sommerridekurs følger EKTs undervisningsprinsipper
>Sikkerhet og ansvar i ridning og omgang med dyr

Påmelding

Fortløpende påmelding på tlf. 22 19 97 86 eller på mail. Påmeldingen blir bindende 14 dager før kursstart.

All ridning og omgang med dyr skjer på eget ansvar.

Smittevern

Alle må ha med egen hjelm og ridehansker. Alle må desinfiere hender ved inngangen hver morgen og alltid vaske hender før lunsjpausen, eller når de kommer fra stallen og skal samles for teori. Alle må holde 1 meters avstand til hverandre. Ved forkjølelesessymtomer eller sykdom i samme boenhet, kan man ikke møte opp på rideskolen.

Velkommen til en innholdsrik rideleir!

Sommerrideleir gir mange fine opplevelser med hest, ridning og andre jevnaldrene hesteinteresserte i en trygg ramme.

Det kan bli morgengymnastikk, der spenst og styrke trenes på bakken. Fall av hesten kan bli trent i løpet av rideleiren på en kontrollert måte.

Ponni I Sprang Ute

Mounted Games

Max 10 elever, minimum 6 elever for at vi skal holde kurset.
Kurspris: kr: 2370,- (kr: 395,- pr. gang pr. elev)

Påmelding
Vi har for tiden ingen kurs i Mounted Games satt opp.

Kursinnhold

I løpet av kurset vil deltagerne få trene på utvalgte øvelser en og en, under ledsagelse av leier ved behov. Etter hvert vil det dannes lag og lagrytterne vil kunne gjøre samordnede øvelser. Kurset inkluderer bruk av utstyr spesielt til Mounted Games. Vi bruker EKTs hester. Rytteren stiller i vanlig rideutstyr. Lave ridesko anbefales fremfor ridestøvler.

Hvem kan melde seg på?

Du må kunne mestre hesten i alle gangarter inne på banen. De som ikke mestrer hesten i annet enn skritt og trav, må ha med seg egen leier til kurset, som bør være en voksen.

Instruktører

Isalill Sørgård, Mounted Games-trener fra EKT

Voltigekurs

Vi har for tiden ingen kurs satt opp.

Voltige er gymnastikk til hest som går i longe i trav og galopp. Du må være øved rytter til hest og trent i turn eller ballett. Det stilles ganske store krav til styrke, smidighet, balanse og koordinasjon.

Voltigør: Mensendieck-fysioterapeut og ridelærer Sissel T. Falch

Det trenes uten hjelm i voltige.

Max antall elever: 6 stk.

Pris: kr: 1600,- inkl. 5 timer undervisning og deltagelse på sommershowet

Alder nedad: 10/11 år

Kursinnhold

Voltigekurset er innlæring av gymnastikk på hesteryggen til musikk. Timen er variert og består av turning (spenst- og styrkeøvelser) på bakken, på stående hest og på hest i bevegelse. Hesten går i longe og elevene lærer øvelsene på hesteryggen i skritt, trav og galopp. I voltige lærer man å turne på hest som er en unik mulighet for å trene balanse, rytme og bevegelse kombinert i gymnastikkøvelser. Og det aller viktigste – det er gøy!

Timen blir ledet av ridelærer og Mensendieck-fysioterapeut Sissel Thorson Falch.

Kurset setter fokus på å trene smidighet og koordinasjon som betyr at alle elever skal lære å slå hjul og stå på hodet. Vi forventer ikke at du kan dette når du begynner. Eleven vil opparbeide ridefølelse gjennom å mestre balanse og rytme til hest.

Voltigeelevene forbereder seg også til fremvisning på juleshowet som EKT alltid arrangerer i desember, der voltige er fast innslag.

Kurset er lagt opp etter de krav og standarder voltige har som profesjonell gren. Dvs at øvelsene blir innlært systematisk etter hva elevene mestrer, først på bakken, deretter på en hest som står stille og tilslutt i bevegelse. Dette gjør vi også for å sikre kvaliteten på utførelsen, samt sikkerheten til elevene.

>Hva er voltige på profesjonelt plan? (Wikipedia)

Nødvendig utstyr/bekleding

Joggesko og/eller turnsokker. Klær egnet for stor bevegelighet, men kle deg etter temperaturen ute. Ridehallen er ikke oppvarmet. Kle deg gjerne lag på lag, da treningen gjør deg varm.

Kurs i ridning i halsring

Vi har for tiden ingen kurs satt opp.

EKT Rideskole tilbyr ridetime fredager kl. 16.00-16.45 med ridelærer og fysioterapeut Sissel T. Falch. For de som ønsker å lære seg å ride uten hodelag og sal, kun ved hjelp av halsring.

Som elev må du ha en del rideerfaring fra tidligere. Du må kunne kontrollere hesten i trav og galopp. Du må være i fysisk i god form. Du må også ha deltatt på minimum 40 timer med rideundervisning.

Aldersgrense nedad: 10 år.

Maks antall elever: 6 stk.

Pris: kr: 290,- pr. t.