EKT vil ikke at elever skal bruke sikkerhetsvest når de får undervisning i dressurridning.

Sikkerhetsvesten hemmer og forstyrrer kroppens naturlige bevegelser. Vesten passifiserer muskulaturen som ellers skal være aktiv og gir dessuten en falsk trygghet.

Sikkerheten på EKT Rideskole ivaretas på flere måter. Det undervises i hvordan leie hest, hvordan gå inn og ut av en hesteboks, hvordan stille opp og hvordan elever og ledsagere skal oppføre seg generelt sammen med hesten.

All ridning på EKT begynner uten sadel og bruk av tøyle. Halsring erstatter tøylen som er den eneste støtten eleven har for å trene balansen på de første nybegynnerkursene.

Den fine kontakten med hestens kropp uten sadel og tøyle, stimulerer raskt til øket sirkulasjon, god muskelstyrke og balanse. Ridning uten sadel og minst mulig hjelpemidler er en meget effektiv måte å trene balansen. God balanse er en forutsetning for å mestre ridekunsten.

Ridning krever mye innlevelse, følelse for hestens bevegelsesapparat og store krav til samspillet mellom hjelperne. De viktigste hjelperne er 1: Tyngden 2: Sjenklene 3: Tøylen.

Balansen som er god muskelstyrke og muskelfunksjon, må være på plass for å koordinere innvirkningen av hjelperne.

EKT har et undervisningsopplegg som er utarbeidet systematisk igjennom rideundervisning siden 1967.

Velkommen til EKT Rideskole hvor barn, unge og voksne kan lære seg ridekunsten. Tilrettelagt opplæring ivaretar sikkerheten rundt hesten. EKT forsøker å lære opp evnen til å føle, kjenne og forstå hesten som et enestående samarbeidsvillig, følsomt dyr og treningspartner.

Sissel Thorson Falch
Fagsjef for pedagogisk opplegg for rideundervisning