Velg en side

Ponnikurs utendørs for barn

Alder: 5-10 år (gruppert etter alder 5-7 og 8-10)
Varighet: 45 min (inkl ferdig oppsalt hest med hodelag og halsring)
Periode: Vårkursene går fra månedskiftet mars/april til midten av juni. Høstkursene begynner etter skoleferien i august og avsluttes i oktobermåned.

Ponnikurs utendørs er et ridetilbud til de minste barna (5-10 år). Målet med kurset er å la elevene bli kjent og trygg med hest. Å lære å ride krever koordinasjon, konsentrasjon og tålmodighet. Det er derfor viktig å ha realistiske forventninger når det gjelder fremskritt og mål på ponnikursene. På ponnikurs rir vi mye på tur og en del på bane. Elevene vil lære å stoppe og styre ponnien sin. Ponnikurs skal gi en god opplevelse av hva ridning er og øke interessen for fremtidig rideaktivitet. Ridning uten sal er den beste treningen for god balanse og en god sits. Vi ønsker også å lære eleven å tolke hestens signaler gjennom puss, stell og kos.

Undervisningen vil variere mellom ridning på bane, turridning og teoriundervisning/hestestell.

Kursinnhold ponnikurs
  • Ridningen på ponnikurs vil variere mellom ridning på utendørs ridebane, tur ut i skogen eller hestestell.
  • 1-2 kurstimer kan bli undervisning i hestestell og håndtering av hest. Våre ponnier og hester er ikke skodd, og vi må vurdere sikkerheten fortløpende i forhold til is og snø.
  • Undervisningmateriell for hestestell blir sørget for av EKT; ark med tegninger av pussesaker, hestens skjelett og eksteriør, hodelag, loddrett sits og ridebanens veier.
Praktisk infomasjon for elever og leiere på ponnikurs
  • Elever på ponnikurs må ha sin egen leier som har full konsentrasjon på rideundervisningen.
  • Leier må være fri for ryggsekk, skulderveske og andre gjenstander som kan forstyrre bevegelse og konsentrasjon. Leier må ha sko som kan jogges i og gummistøvler i regnvær.
  • Mobiltelefon skal ikke benyttes under leiing av hest.
  • Søsken eller andre i familien som eventuelt er med, må oppholde seg utenfor ridebanen og ikke forstyrre undervisningen. Det er kun voksen leier som kan følge ut i skogen.
  • Sikkerhetsvest skal ikke anvendes ved ridning på ridebanen.
  • Eleven må være fornuftig kledd for utendørs ridning. Eleven kan ha normale sko som sitter godt på foten. Gjerne sko med snøring. De rider uten sal og trenger ikke ridestøvel eller ridesko. Dette blir først viktig når ridning skjer med sal og stigbøyler.
  • Husk ridevanter i kjølig vær eller regnvær.

I påvente av plass på kurs kan vi tilby enekeltridetimer lørdager og søndager hele året. Vi har timer for alle nivåer fra 5 år til voksne, både innendørs og på tur i Ekebergparken.

Påmelding enkeltridetimer

Send inn en forespørsel om plass eller ring oss på 22199786. Du har ikke plass før du har fått en bekreftelse fra oss.