Ponnikurs utendørs for barn

Ponnikurs utendørs våren 2023

Alder: 6-9 år
Varighet: 45 min (inkl ferdig oppsalt hest med hodelag og halsring)
Periode: Vårkurs og høstkurs (mars/april – juni og august-oktober).
Pris:  kr.2700,- mandager og torsdager, og kr.2970,- tirsdager.

Vår 2023

Mandager kl. 18.00 og 18.45
Dato 20.03 – 19.06.23 (10 ganger)

Tirsdager kl. 17.15, 18.00 og 18.45
Dato 28.03 – 13.06.23 (11 ganger)

Torsdager kl. 18.00 og 18.45
Dato 30.03 – 15.06.23 (10 ganger)

Kursinnhold

Målet med kurset er at barnet skal bli trygg med hest. Å lære å ride krever koordinasjon, konsentrasjon og tålmodighet. Det er derfor viktig å ha realistiske forventninger når det gjelder fremskritt og mål på ponnikursene. Det er ingen nivåinndeling i gruppene på ponnikurs. Alle kurs undervises i grunnleggende rideopplæring for nybegynnere.

 • Ridningen på ponnikurs vil variere mellom ridning på utendørs ridebane, tur ut i skogen eller hestestell. Våre ponnier og hester er ikke skodd, og vi må vurdere sikkerheten fortløpende i forhold til hardt eller glatt underlag.
 • 1-2 kurstimer kan bli undervisning i hestestell i stallen og håndtering av hest. Vi ønsker også å lære eleven å tolke hestens adferd og signaler gjennom puss, stell og kos.
 • Elevene vil lære å stoppe og styre ponnien sin. Ponnikurs skal gi en god opplevelse av hva ridning er og øke interessen for fremtidig rideaktivitet.
 • Ridning uten sal (barbak) er den beste treningen for å trene opp god balanse og en god sits.

Påmelding

Fyll inn skjema for registrering på venteliste

 

Praktisk informasjon til elever og leiere

 • Elever på ponnikurs må ha sin egen leier som har full konsentrasjon på rideundervisningen.
 • Leier må være fri for ryggsekk, skulderveske og andre gjenstander som kan forstyrre bevegelse og konsentrasjon. Leier må ha sko som kan jogges i og gummistøvler i regnvær.
 • Mobiltelefon skal ikke benyttes under leiing av hest.
 • Søsken eller andre i familien som eventuelt er med, må oppholde seg utenfor ridebanen og ikke forstyrre undervisningen. Det er kun voksen leier som kan følge ut i skogen.
 • Sikkerhetsvest skal ikke anvendes ved ridning på ridebanen.
 • Eleven må være fornuftig kledd for utendørs ridning. Eleven kan ha normale sko som sitter godt på foten. Gjerne sko med snøring. De rider uten sal og trenger ikke ridestøvel eller ridesko. Dette blir først viktig når ridning skjer med sal og stigbøyler.
 • Husk ridevanter i kjølig vær eller regnvær.

I påvente av plass på kurs kan vi tilby enekeltridetimer lørdager og søndager hele året. Vi har timer for alle nivåer fra 5 år til voksne, både innendørs og på tur i Ekebergparken.

Påmelding enkeltridetimer

Meld deg på enkeltridetimer og rideturer i helger og ferier via vårt påmeldingsskjema.