Ponniridekurs utendørs for barn

Ponnikurs utendørs høsten 2023

Alder: 6-9 år
Varighet: 45 min (inkl ferdig oppsalt hest med hodelag og halsring)
Periode: Vårkurs og høstkurs (mars/april – juni og august-oktober).
Pris:  kr.2160,- (faktura sendes etter bekreftet plass)

Høst 2023

Mandager kl. 18.00 og 18.45
Dato 28.08 – 23.10.23 (8 ganger)

Tirsdager kl. 18.00 og 18.45
Dato 29.08 – 24.10.23 (8 ganger)

Torsdager kl. 16.30 og 17.15
Dato 31.08 – 26.10.23 (8 ganger)

Kursinnhold

Målet med kurset er at barnet skal bli trygg på hesten. Å lære å ride krever koordinasjon, balanse, konsentrasjon og tålmodighet. Det er derfor viktig å ha realistiske forventninger når det gjelder fremskritt og mål på ponnikursene. Det er ingen nivåinndeling i gruppene på ponnikurs. Alle kurs undervises i grunnleggende rideopplæring for nybegynnere, med fokus på å opparbeide god balanse og riktig sits hos rytter.

 • Ridningen på ponnikurs vil variere mellom ridning på utendørs ridebane, tur ut i skogen eller hestestell. Våre ponnier og hester er ikke skodd, og vi må vurdere sikkerheten fortløpende i forhold til glatt underlag.
 • 1-2 kurstimer kan bli undervisning i hestestell i stallen og håndtering av hest. Vi ønsker også å lære eleven å tolke hestens adferd og signaler gjennom puss, stell og kos.
 • Elevene vil lære å stoppe og styre ponnien sin. Ponnikurs skal gi en god opplevelse av hva ridning er og øke interessen for fremtidig rideaktivitet.
 • Ridning uten sal (barbak) er den beste treningen for å trene opp god balanse og en god sits.

Påmelding

Vi har nå oversikt over ledige plasser for høstens ponnikurs og påmeldingen er åpen!

Kriterier som må være på plass for å melde seg på ponnikurs: Alder 6-9 år, max høyde på barnet ca.130 cm (vi bruker de minste ponniene på ponnikurs), en voksen må være med som leier gjennom hele kurset.

Påmelding i linken her https://fs16.formsite.com/ektrideskoleoghusdyrpark/jmodtg3cv7/index

Det er ikke lengre venteliste på ponnikurs. Vi vil legge ut ledige plasser for påmelding 2 ganger i året, i august og i februar/mars.

For øvrige spørsmål, ta gjerne kontakt pr.mail eller tlf. i semesterskifte i februar/mars for våren, eller i juni/august for høsten.

Praktisk informasjon til elever og leiere

Elever på ponnikurs må ha sin egen leier som har full konsentrasjon på rideundervisningen.

 • Leier må være fri for ryggsekk, skulderveske og andre gjenstander som kan forstyrre bevegelse og konsentrasjon. Leier må ha sko som kan jogges i og sko som tåler vått underlag i regnvær.
 • Mobiltelefon skal ikke benyttes under leiing av hest.
 • Søsken eller andre i familien som eventuelt er med, må oppholde seg utenfor ridebanen og ikke forstyrre undervisningen. Det er kun en voksen leier som kan følge hest og rytter når gruppen går ut på tur i parken.
 • Sikkerhetsvest skal ikke anvendes ved ridning på ridebanen.
 • Eleven må være kledd for utendørs ridning i forhold til vær og temperatur. Eleven kan ha normale sko som sitter godt på foten. Gjerne sko med snøring. De rider uten sal og trenger ikke ridestøvel eller ridesko. Riktig fottøy blir først viktig når ridning skjer med sal og stigbøyler.
 • Husk ridevanter i kjølig vær eller regnvær.
 • EKT har utlån av ridehjelmer til de som ikke har sin egen hjelm.

I påvente av plass på kurs kan vi tilby enekeltridetimer lørdager og søndager hele året. Vi har timer for alle nivåer fra 5 år til voksne, både innendørs og på tur i Ekebergparken.

Påmelding enkeltridetimer

Meld deg på enkeltridetimer og rideturer i helger og ferier via vårt påmeldingsskjema.