Velkommen til EKT Rideskole

EKT Rideskole sin undervisning er bygget på erfaring og kunnskap gjennom rideskoledrift siden 1964.

Med godt utdannet og tilpasset hestemateriell og godt kvalifiserte ridelærere lærer du å ri i EKT sitt eget system, som bygger på å være i balanse med hesten.

Vi fokuserer på sits, lette hjelpere, ridefølelse og mestring av grunnleggende ferdigheter som springbrett for videre, spesialisert utvikling som rytter.

For nybegynnere

Hestestell jente kos med hest

Runderidning på ponnier

For mange barn er det første møtet med hest og ridning gjennom runderidningen i husdyrparken. Her kan man kjøpe egen billett for ponniridning, og barnet får sitte på en snill ponni som leies av EKTs personale. En forelder kan gå ved siden av og støtte i ryggen ved behov.

Anbefalt alder: 1 – 12 år.

Hestestell jente kos med hest

Nybegynnerdag med hest

Et populært halvdagskurs for barn på nybegynnernivå, som settes opp i skoleferier. Her lærer vi å stelle, sitte på hest og forstå hestens behov.

Anbefalt alder: 6 – 12 år

Hestestell jente kos med hest

Ridetime & ridetur for nybegynnere

I helgene arrangerer vi ridetimer for nybegynnere i ridehuset. I sommerhalvåret er det også rideturer for nybegynnere i Ekebergparken i helgene. Vi rir barbak (uten sal) for å trene balanse og sits. Her må rytteren ha med seg egen leier til hesten. Leier må være voksen, men trenger ikke erfaring med hest.

Anbefalt alder: fra 6 år.

Hestestell jente kos med hest

Hestestellkurs

Hestestellkurs passer for alle som ønsker å lære grunnleggende stell av hest. Det undervises i puss og stell, hestens psyke og fysikk, om fôring, pålegging av sadel, hodelag og generell håndtering av hest. Deltagerne får trene på oppsitting og avsitting av hesten med utstyr for ridning. Økt kunnskap om hesten, utstyret og klargjøring til ridning gir økt mestringsfølelse i ridning. Kurset går over ca 7 kvelder hver høst og hver vår, og gjør deltagerne trygge rundt hest. Selve kurset foregår uten foreldre til stede.

Anbefalt alder: 6 – 13 år.

Hestestell jente kos med hest

Ponnikurs

Ponnikurs skal gi en god opplevelse av hva ridning er og øke interessen for fremtidig rideaktivitet gjennom grunnleggende rideopplæring for nybegynnere. Målet med kurset er at barnet skal bli trygg med hest. Ridningen på ponnikurs vil variere mellom ridning på utendørs ridebane, tur ut i skogen eller hestestell. Å lære å ride krever koordinasjon, konsentrasjon og tålmodighet. Elevene vil lære å stoppe og styre ponnien sin. På ponnikurs rir vi barbak (uten sal) for å trene balanse og sits.

Anbefalt alder: 6 – 10 år. Merk at det er lange ventelister på ponnikurs.

Hestestell jente kos med hest

Vinterridekurs

Vinterridekurs er et frittstående kurs som arrangeres desember – januar hvert år. Timene anbefales ponnikurselever som har opphold frem til våren eller for nye elever som står på venteliste til ordinære innekurs. Det er ingen nivåinndeling på vinterkurs. Dette er et enkeltstående kurs uavhengig av vår og høstsemester. Det er derfor ingen kurs man automatisk fortsetter på. Vi rir barbak (uten sal) for å trene balanse og sits. Rytteren må ha med egen leier til hesten. Leier må være voksen, men trenger ikke erfaring med hest. Kurset går over ca 7 kvelder.

Anbefalt alder og nivå: nybegynnere 6 – 13 år.

For lett øvede

Hestestell jente kos med hest

Sommerrideleir

Sommerrideleir gir mange fine opplevelser med hest, ridning og andre jevnaldrene i et trygt og profesjonelt hestemiljø. For å delta på sommerrideleir må rytteren være trygg på å ri alene i skritt og trav, og helst ha prøvd gallopp. Rideleiren går over 1 uke på dagtid mellom kl 9 – 15. Hver dag trenes spenst og styrke på bakken ved morgengymnastikk, før teoriundervisning i stallen og i undervisningsrom. Hver dag er det to økter med ridning, enten på ridebane inne eller ute, turridning eller annen aktivitet med hest, som eksempelvis longering. Fall av hesten kan bli trent i løpet av rideleiren på en kontrollert måte.

Anbefalt alder: 8 – 16 år.

Hestestell jente kos med hest

Ridekurs, dressur

En plass på et ridekurs betyr at du har ridetime en fast dag og tid i uken. Hver ridetime varer 45 minutter, inkludert på- og avsitting og justering av utstyr. Undervisningen foregår primært innendørs vår store, lyse ridehall på 20 x 60 m. Av og til rir vi også ut på tur. 

Dressur er grunnlag for all type ridning og det legges stor vekt på balanse og sittestilling. Ridekursene deles inn i Nybegynner 1, 2, 3, 4, Lett øvet 1, 2, 3, Øvet 1 og 2 og Videregående.

Anbefalt alder: fra 8 år.

Hestestell jente kos med hest

Ridetime for lett øvede

I ferier og enkelte helger tilbyr vi enkeltridetimer for lett øvede i ridehuset. Vi underviser da i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.

Denne timen passer for alle lett øvede som ønsker mer ridning, eller for deg som har hatt en lang pause fra ridningen og ønsker å friske opp igjen ferdigheter. Nivå av øvelser er avhengig av gruppens gjennomsnittlige ferdigheter og bestemmes alltid av ridelærer.

Anbefalt alder og nivå: lett øvede fra 12 år og oppover.

For øvede og viderekomne

Hestestell jente kos med hest

Ridekurs, dressur

En plass på et ridekurs betyr at du har ridetime en fast dag og tid i uken. Hver ridetime varer 45 minutter, inkludert på- og avsitting og justering av utstyr. Undervisningen foregår primært innendørs vår store, lyse ridehall på 20 x 60 m. Av og til rir vi også ut på tur. 

Dressur er grunnlag for all type ridning og det legges stor vekt på balanse og sittestilling. Ridekursene deles inn i Øvet 1 og 2 og Videregående.

Øvre vektgrense på rytter er 80 kg av hensyn til hestemateriellet.

Anbefalt alder: ingen aldersbegrensning, avhengig av nivå.

Hestestell jente kos med hest

Ridekurs, sprang

En plass på et ridekurs betyr at du har ridetime en fast dag og tid i uken. Sprangtimene varer 60 minutter, inkludert bygging av hinder, på- og avsitting og justering av utstyr. Undervisningen foregår primært innendørs vår store, lyse ridehall på 20 x 60 m. Annenhver gang sprang/kavaletter og dressur/bomarbeid.

Det blir lagt vekt på sprangteknikk, egenbalanse, ridefølelse og rideveier. Det hoppes ikke høyt, kunsten å bli en god sprangrytter er ridningen mellom hindrene. 

Øvre vektgrense på rytter er 80 kg av hensyn til hestemateriellet.

Anbefalt alder: fra 13 år, avhengig av nivå.

Hestestell jente kos med hest

Ridetime & ridetur for øvede

I helgene arrangerer vi ridetimer for øvede i ridehuset. I sommerhalvåret er det også rideturer for øvede i Ekebergparken i helgene. For å delta på tilbud for øvede må du ha ridd minimum 40 timer for instruksjon med godkjent ridelærer, og mestre alle gangarter. Du må i tillegg kunne håndtere hesten på stallen, pusse og sale opp. For turridning må du i tillegg kjenne til hvordan hesten oppfører seg ute i naturen.

Anbefalt alder: minimum 15 år.

Hestestell jente kos med hest

Sitstrening

Unik en-til-en trening for deg som vil perfeksjonere deg som rytter. Du får veiledning i å sitte med setet i det dypeste punktet i salen. Med riktig bekkenstilling vil du automatisk få en utgangstilling for bedre balanse som igjen gir bedre effekt av hjelperne. Den minste feilstillingen av bekkenet og forstyrrelse av hestens balanse gir kroppen spenninger som igjen forstyrrer rytterens balanse. Treningen foregår i longe.

Øvre vektgrense på rytter er 80 kg av hensyn til hestemateriellet.

Anbefalt alder: fra 8 år.

Hestestell jente kos med hest

Spesialkurs

Vi setter av og til opp ulike spesialkurs for øvede ryttere. Er du interessert i et av våre spesialkurs? Kontakt oss på post@rideskole.no! 

Voltige er gymnastikk til hest som går i longe i trav og galopp. Du må være øved rytter til hest og trent i turn eller ballett. Det stilles ganske store krav til styrke, smidighet, balanse og koordinasjon.

Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i høy fart og med stor presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Konkurransene ris som stafett man rir mot hverandre, og spenningen ikke er over før siste rytter er i mål.

Ridning med halsring er

Vi oppfordrer alle til å lese om sikkerhet og ansvar ved ridning og omgang med hest og andre husdyr på EKT.
Her kan du lese om det du trenger av utstyr til ridetimer og for å delta i konkurranser.
Bli kjent med våre godt kvalifiserte ridelærere. Alle våre ridelærere på faste kurs har godkjent ridelærerutdanning.
Rideskolens instruktører følger EKTs pedagogiske opplegg, som skal sikre god progresjon for elevene og en solid grunnutdannelse i ridning.

Inkluderende miljø

EKT har ikke privathester, derfor stiller alle likt. Vi belønner leiing i runderidning og i terapiridning med ridning for instruksjon. Vi jobber for et fellesskap som er åpent for alle, uansett ferdighet og alder.

Rideskole Ekeberg EKT huodyrpark

Kvalitet i hvert steg

EKT ble etablert av Edvin Kjell Thorson i 1954 og har siden vært en av Norges største rideskoler og arena for rekruttering til ridesporten og hestefagene. EKT er en familiebedrift i 3.generasjon som vektlegger faglig kompetanse og profesjonalitet i alle ledd.

Security compliance