Sitstrening og gymnastikk i Mensendiecksystemet relatert til ridning

Undervisningen foregår i små grupper, og kursholder er utdannet Mensendieck-fysioterapeut og ridelærer.

Dato: Det vil bli avholdt to enkeltstående kurs denne våren, lørdag 29. april og lørdag 20.mai. Påmelding innen fredag kl. 14:00 i samme uke som kurset avholdes. Maks 6 deltagere, og minimum 4 deltagere, per kurs. Påmelding skjer via mail i linken lengre ned på denne siden.

Varighet: Kl. 09:00-13:00.

Pris: 1800,- inkl. enkel servering av kaffe, te, frukt og grønnsaker.

Kursinnhold: Vi starter dagen med gymnastikk for å bli bedre kjent med egen kropp. Du vil bli instruert igjennom øvelser som vil bedre din balanse, styrke og koordinasjon. Treningen vil foregå i undervisningsrommet.

Deretter vil det bli sitstrening i ridehallen med to hester i longe. Dett er en unik en-til-en trening for deg som vil perfeksjonere deg som rytter. Med riktig bekkenstilling vil du automatisk få en utgangstilling for bedre balanse som igjen gir bedre effekt av hjelperne. Den minste feilstillingen av bekkenet og forstyrrelse av hestens balanse gir kroppen spenninger som igjen forstyrrer rytterens balanse.

Etter longering en-til-en vil det bli felles rideundervisning i ridehallen for hele gruppen.

Vi avslutter kurset i undervisningsrommet for oppsummering og evaluering.

Påmelding skjer via denne linken: mail. Merkes som følger i emnefeltet: Påmelding til Sitstrening og gymnastikk i mensendiecksystemet relatert til ridning, samt kursdato.

All ridning skjer på eget ansvar.

Trening med fysioterapeuter i små grupper

Vi tilbyr trening i små grupper ledet av en Mensendieck-fysioterapeut. > Hva er Mensendieck fysioterapi?

Treningen og behandlingen er forebyggende og bevisstgjørende for å oppnå hensiktsmessig bruk av kroppens muskelgrupper. EKT har et eget, hyggelig behandlingsrom der treningen vil foregå.