For skoler og SFO/AKS

Stell av dyr og gårdslivet gir rom for mye læring, følelse av mestring og møter med seg selv.

Læring i det virkelige livet

Å oppleve nærhet til dyr er positivt for mestringsfølelse og psykisk helse. Samtidig er undring, forståelse og respekt for natur og dyreliv viktig i et samfunn preget av klimautfordringer.

I Husdyrparken har vi 10 ulike dyreslag; geit, sau, ku, høns, gjess, ender, påfugl, kanin, gris og ponnier. Dyrene er snille og går fritt omkring, slik at barn kan erfare nærkontakt med dyr og interagere med dyr i frihet.

Opplegg for skolebarn på 3. og 4.trinn skal gi elevene opplevelser, erfaringer og kunnskap om husdyr, dyrevelferd og kortreist mat. Dagene i Husdyrparken kan bidra til å gi elevene mangfoldige mestringsopplevelser og en praktisk tilnærming til skolefagene.

Vi ønsker skolegrupper velkomne til EKT for å lære om og av dyr gjennom hele året.
Spesialtilpasset opplegg for skoler startet opp i 2016 med støtte fra Sparebankstiftelsen.

EKT Rideskole og Husdyrpark

Praktisk informasjon for skolegrupper og AKS/SFO

Åpningstider og priser

Husdyrparken er åpen hver dag hele året for hele klasser og mindre grupper. Det er ikke nødvendig å bestille på forhånd når gruppen kommer på et vanlig gårdsbesøk.

Grupperabatt for 10 personer og oppover. Se utfyllende betalingsinformasjon i gule bokser.

Matpakke & varmestue

Vi har hyggelige sitteplasser ute og en stor varmestue hvor barna kan spise medbrakt matpakke. Ryggsekker henges på egen knaggrekke rett innenfor hovedporten ved ankomst, slik at matpakkene er trygge fra nysgjerrige dyr.

Vi har også dyrefritt område med benker og bord for utendørs matpause.

Opplegg for hele klasser

Elevene på 3. eller 4.trinn får i løpet av fem dager lære om husdyra i Husdyrparken og kan omgås dem på en sikker og respektfull måte. Ved å ta del i praktisk gårdsarbeid, som møkking, stell, fôring og saueklipping lærer de hvordan man kan nyttegjøre seg dyra og erfarer hva god dyrevelferd er i praksis. Opplegget er tverrfaglig med tilrettelagt for – og etterarbeid i klasserommet. EKT bestiller gratis materiell fra Norges Bondelag direkte til skolen. Disse heftene brukes aktivt i forhold til leseoppdrag og begrepsutvikling i tilknytning til dagene i husdyrparken.

Ta kontakt på telefon 22199786 eller e-post ved interesse.

Opplegg for små grupper

Grupper på inntil 6 – 8 elever som er i Husdyrparken en dag i uken i en periode. Undervisningen her er knytta til daglige rutiner omkring dyrestell. De er med på vedlikehold og aktiviteter i tråd med årstidene og blir godt kjent med dyrene. Det er et mål at elevene har et faglig læringsutbytte, et sosialt læringsutbytte, et fysisk motorisk læringsutbytte og mangfoldige mestringsopplevelser. Opplegget tilpasses de elevene som til enhver tid deltar i gruppa, værforhold og aktuelle oppgaver i Husdyrparken.

Ta kontakt på telefon 22199786 eller e-post ved interesse.

Læringsmateriell og pedagogisk opplegg

 

Et besøk i husdyrparken kan forberedes godt i forkant, ved å snakke med elevene om de ulike husdyrene vi har, hvilken rolle de har spilt i norsk kultur og landbruk og hva slags mat vi mennesker får fra de ulike dyrene. Underveis i besøket kan det være spennende å legge merke til hva slags mat de ulike dyrene liker å spise og hvordan de kommuniserer med hverandre. Etter besøket kan det være fint å oppsummere opplevelsene i fellesskap og tegne dyrene man har møtt.

Undervisningsmateriell fra Norges bondelag

Slik kommer du til oss

Buss & Trikk

 
Bussrute 74 retning Mortensrud (fra sentrum). Busstopp: Ekeberghallen.
Når du kommer med bussen går du ca. 200 meter forbi idrettshallen retning Oslo sentrum. Stall og ridehus er mørkebrune og merket EKT Rideskole med store, hvite bokstaver.
Bussrute 34 retning Ekeberg Hageby/Simensbråten (fra sentrum). Busstopp: Ekeberg Camping.
Følg gangvei langs Ekebergveien/Ekebergsletta. Etter ca 5 min, kryss veien og følg stikkvei ned til høyre skiltet EKT Rideskole og Husdyrpark (hvitt skilt ved Ekebergveien) til du ser ridehallen. Inngang på sydsiden av anlegget.
Trikkerute 19 eller 13. Trikkestopp: Sportsplassen og Jomfrubråten

Fra Sportsplassen: Følg bilveien nordover. Gå rett over første kryss, hold til venstre i neste kryss. Etter ca 25 meter tar du inn til høyre over i en gangvei gjennom skogen. Følg veien til du ser EKTs bygninger. Hovedinngang mot sjøsiden.

Fra Jomfrubråten (NB: stoppet er bare mot sentrum): Gå oppover Frierveien til Jomfrubråtveien. Der tar du til venstre. Etter ca. 100 meter tar du til høyre en liten asfaltert stikkvei som går inn i Ekebergparken. Etter noen meter ser du bygningene, se etter et stort hvitt skilt med EKT Rideskole høyt oppe på ridehusgavlen. Tilsammen ca. 500 meter/ca. 7 min å gå.

 

Bil

Følg skilter til Ekeberg Camping. Kjør til skilt med EKT Rideskole og Husdyrpark som står ved innkjøringen midt på sletta.
NB! Det er kjøreforbud i parken. Bare biler med spesiell tillatelse kan kjøre ned til EKTs porter.
Ved bruk av GPS, kan man kjøre til adressen Ekebergveien 99, Oslo.
Adressen vises korrekt på Google Maps og Apple Maps.
Parkeringsplass rett ved rideanlegget. Gratis parkering.
Kommer du med bil er det en stor parkeringsplass rett inntil rideanlegget. Ved spesielle tilfeller hvor denne parkeringen skulle være full, ligger det en annen parkeringsplass 100 meter bortenfor Ekeberg Idrettshall. Gratis parkering. NB! Det er kjøreforbud i parken. Bare biler med spesiell tillatelse kan kjøre ned til EKTs porter.


Slik omgås du løse dyr

  • La dyrene komme til deg, ikke følg etter dem hvis de går fra deg. 
Slipp fri dyr som vil komme løs fra mennesker.
  • Grip inn hvis noen tuller med, dytter eller slår et dyr. Meld fra til EKTs ansatte ved behov for hjelp.
  • Hvis kosen går for langt vil dyrene signalisere misnøye og til slutt si i fra. Løse dyr vil som regel gå bort fra deg.
  • Voksne har ansvar for å passe på barna sine slik at dyrene ikke blir plaget  eller barna blir skadet.
  • Hold all mat unna dyrene inne på tunet. Vi anbefaler spising i dyrefritt område ved cafeen ved hovedinngangen eller i varmestuen i andre etasje.

Alt dette kan du oppleve i Husdyrparken - hele året!

Geitegården

Geitegården ligger midt på tunet og har et klatrestativ der geitene liker å være. Geitene våre går samlet i en flokk med bukk, geiter og killinger. De er sosiale, snille og morsomme dyr.

Hønsehuset

Hønsene er tamme og vil komme ganske nær deg. Vi har mange ulike hønseraser som legger egg vi kan spise. Om våren og sommeren er påfuglhannene spesielt flotte med sine fantastiske halefjær. De er kloke dyr som er spennende å få kontakt med.

Kaningården

Barn elsker å kose med kaniner. Men kaniner er ganske sky og trenger mye ro for å unngå stress. Vi har kaniner både inne og ute. Barn kan gå inn til kaninene, i et begrenset antall. Følg anvisning på stedet.

Fugledammen

Svømmefuglene er helt avhengige av vann, og vasker seg hver dag i dammen eller i små badebasseng vi setter ut. Vi har flere typer svømmefugler som bruker fugledammen hele året, så lenge det ikke er is.

Stallene

Bli med inn og se hvor hestene bor. De fleste hestene liker å titte ut på folk som kommer forbi. Men snur den seg bort, skal du la den være i fred. I gamlestallen bor også husdyrene om natten.

Café og varmestue

Cafeen Spis Sunt ligger ved hovedinngangen selger ferskt, hjemmelaget bakverk, suppe, baguetter, pølser, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du en varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat kan spises i varmestuen.
Åpningstider og meny

Rasteplasser

Vi har rasteplasser hvor man kan spise medbrakt mat. Men husk at maten din er fristende for løse dyr, så følg godt med. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Vi anbefaler spising i området ved hovedinngangen eller i varmestuen, som er dyrefritt område.

Traktorbane

Små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger til disposisjon for små “bønder i byen”. Små veiskilt og en morsom låvebro med tunnell å kjøre igjennom. For barn fra 3-7 år.

Trampoliner, stylter, dumphuske og sklie

Vi har flere trampoliner, stylter, dumphuske og en sklie på området. Lekeapparatene er for barna. Trampolinene er ikke tilgjengelige på vinteren.

Trillebårer, koster og spader

På tunet finnes små trillebårer, koster og spader til de minste barna. De synes det er gøy å tømme møkka i egen møkkabinge under trappen.

Hesteskokasting

Hesteskokasting er en morsom aktivitet for store og små. Man står bak en strek og kaster hestesko på en metallpinne, poeng til den som treffer. Passer for alle. Hesteskokastingen er stengt når ridetimer pågår.


Dyresti og rebus

På området vårt finner du en dyresti og rebus fordelt på seks forskjellige poster. Klarer du alle spørsmålene om husdyrene våre? Passer for barn fra 4-14 år.