I uke 26 og 32 arrangerer EKT De tradisjonsrike sommerleirukene. 20 forventningsfulle barn møter opp til et opplegg med fokus på å gi barn og unge en grunnleggende klassisk ridetrening. Opplegget skiller seg fra andre rideskoler, da rideleiren ikke bare inneholder riding – men også gymnastikk, med fokus på bevegelighet og koordinasjon for rytterne. Det er morgengymnastikk før rideundervisningen, slik at rytterkroppen er klar for oppgavene som skal utføres på hesteryggen.

Hvordan bli en bedre rytter

Bevisstgjøring av kroppens muskler og ledd er en stor fordel for å kunne sitte riktig på hesteryggen og koordinere bevegelser. Ved å varme opp sin egen kropp før man setter seg opp på hesteryggen vil rytterkroppen være forberedt og klar for oppgavene som skal utføres. Rytterne vil også kunne opptre mer følsomt og koordinert i samspillet mellom hjelperne. Deltakerne på sommerrideleiren utfører gymnastikkøvelser som trener balanse, spenst og styrke. Alt dette utføres i løpet av 20 min. hver morgen, før rideundervisningen begynner.

EKT-skolen, et eget undervisningsprinsipp

På EKT er vi svært opptatt av at elevene våre skal lære seg å forstå hestens bevegelsesapparat i samspill med menneskekroppen. Riding er mer en kunstart enn idrett. Dette legges det stor vekt på da hesten er et meget følsomt og klokt dyr som ikke er skapt til å bære. Av den grunn legges det fokus på at undervisningen skal gå langsomt frem. Elevene får balansen på plass med lang tid med riding uten sal. I 1-2 semestre foregår riding også mye uten stigbøyler.

EKT er en stor rideskole med ca. 300 elever pr. uke. Gode ridelærerassistenter ved sykdom og fravær er nødvendig. EKT-skolen er i gang med å utdanne 6 elever i EKT-skolens undervisningsprinsipper. Ridelærerassistenter trenes opp i å undervise etter EKT-skolens prinsipper, også i språket for instruktører, det skal være enkelt for elevene å ha vikarer når alle  bruker de samme ord og uttrykk.

Instruktørene på årets sommerrideleir er Sissel T. Falch, Helle Saxegaard, begge ridelærerutdannede og fysioterapeuter, og Sergiusz Sajna med ridelærerlisens fra Polen.  

> Les mer om EKT sommerrideleir

Med hilsen

Ridelærer, fysioterapeut
Sissel T. Falch